en-USnl-NLde-DEfr-FRes-ES

Nieuwe AGF kratten voor Looye Kwekers

Nieuwe AGF kratten voor Looye Kwekers

Looye Kwekers heeft het totale proces van teelt tot het maatwerk verpakken in  consumentverpakkingen in eigen beheer. In het verpakkingsproces is een snelle doorlooptijd zonder storingen zeer gewenst.

Voor het oogsten op meerdere locaties en het transport naar de centrale verpakkingslocatie werd er tot voor kort gebruikt gemaakt van onze bestaande lage AGF krat. Jarenlang intensief gebruik en verregaande automatisering maakte dat de stapelrand aan de onderzijde van de oude krat te veel te lijden kreeg. Dit veroorzaakte storingen bij o.a. het automatisch stapelen.

Samen met Looye Kwekers hebben we diverse nieuwe kratten bodems getest in de bestaande automatisering. Deze testen zijn uitgevoerd op lopende banden, kettingbaan systemen en de verschillende stapel-  en ontstapel machines. Als oplossing hebben we samen met Looye Kwekers een krat ontwikkeld met identieke afmetingen, voorzien van een compleet gladde bodem, welke uitstekend over de kettingbaan getransporteerd kan worden zonder dat hij daarbij beschadigd wordt. De nieuwe kratten hebben een unieke nestfunctie met voldoende onderlinge stapelspeling bij stapelen maar vrijwel geen speling in de stapel.

De AGF kratten worden vervaardigd van een voedselveilig goedgekeurde combinatie polypropyleen en kleurstof, die voldoet aan de laatste wetgeving omtrent migratie. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden.

De kratten zijn nu een half jaar in gebruik naar ieders tevredenheid. Robert Poot hoofd technische dienst Looye Kwekers, is zeer tevreden met het uitblijven van onnodige stilstand door storingen in de automatisering. “Dit hadden we jaren eerder moeten doen”.

De nieuwe kratten hebben we eerst volledig geproduceerd. Daarnaast hebben we ook nog kunnen bemiddelen bij verkoop van de oude kratten. Een duurzame oplossing.

Meer informatie? Klik hier om een offerte aan te vragen.

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen Schrijf je in
Be creative

Be creative

Val op! Kies uw eigen kleur en bedrukking.

- Bedrukking mogelijk in kleur of reliëfbedrukking
- Ruime keuze uit meer dan 24 productiekleuren
Be innovative

Be innovative

Verras de markt met uw unieke spuitgiet verpakking! Eigen idee? Uw idee is onze uitdaging. Samen ontwikkelen we een oplossing voor uw product of proces. Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technische tekeningen worden nieuwe producten in een korte periode gerealiseerd.
Be new

Be new

Concepten die compleet nieuw zijn tot in productie proces aan toe. Zoals deze bassinbol. Bassinbollen worden normaal gezien via blowmold of ultrasoon lassen hol gemaakt. Bij dit innovatieve proces komen de holle ballen direct uit de spuitgietmachine. Dit moet een stabiel productieproces maar ook eindproduct creëren. Dit wordt gedaan door een tweede injectieproces tijdens de cyclus na repositionering. Het proces is theoretisch kloppend en bij interesse gaan wij de uitdaging aan om het ook in de praktijk zo te produceren. Want op dit ogenblik is dit alleen nog maar op papier bestaand idee.

Bassinbollen houden het zonlicht bij het water in het bassin weg waardoor de waterkwaliteit beter blijft en ook de verdamping van water zou worden geremd wat in deze hete droge zomers een positieve functionaliteit is

Publicatiedatum: 21-2-2024