en-USnl-NLde-DEfr-FRes-ES

Beekenkamp Verpakkingen ontwikkelt een nieuwe verbeterde insecten kweekbak

Beekenkamp Verpakkingen ontwikkelt een nieuwe verbeterde insecten kweekbak

Na de introductie van onze eerste insecten kweekbak in 2018 kunnen wij nu onze tweede generatie bakken aankondigen. Samen met vooraanstaande insecten kwekers hebben we diverse wijzigingen aangebracht. Met deze nieuwe bak gaan wij de insectenteelt naar een hoger niveau tillen. Wat blijft zijn de gelijke teelt- en stapelhoogte van de bak. Een wijziging die is doorgevoerd zijn de opengewerkte hoeken wat resulteert in meer luchtverplaatsing. Hierdoor kan er een gelijkmatiger klimaat tussen de bakken worden bereikt.

Het open karakter van de hoek kolommen zorgt ervoor dat de bak beter te reinigen is. Daarnaast hebben de insecten kweekbakken een uniek vormgegeven lange zijkant die samen met de nieuwe gladde bodem zorgt voor een verbeterde luchtstroom tussen de bakken. Samen met specialisten op het gebied van automatisering is gekeken naar het zo efficiënt mogelijk automatisch verwerken van deze nieuwe kweekbakken. Mede door voldoende stijfheid in de hoeken in combinatie met voldoende aangrijpingsmogelijkheden is deze tweede generatie bakken zeer geschikt voor automatisch stapelen, afstapelen en wassen.

De nieuwe insecten kweekbakken worden vervaardigd van een voedselveilig goedgekeurde combinatie polypropyleen en kleurstof, die voldoet aan de laatste wetgeving omtrent migratie. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden.

In april 2020 verwachten wij de eerste nieuwe kweekbakken te produceren. Heeft u interesse in deze insecten kweekbak of bent op zoek naar een eigen unieke kweekbak voor uw insectenteelt? Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technisch tekenen, kan Beekenkamp Verpakkingen nieuwe producten in een korte periode realiseren. 

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen Schrijf je in
Be creative

Be creative

Val op! Kies uw eigen kleur en bedrukking.

- Bedrukking mogelijk in kleur of reliëfbedrukking
- Ruime keuze uit meer dan 24 productiekleuren
Be innovative

Be innovative

Verras de markt met uw unieke spuitgiet verpakking! Eigen idee? Uw idee is onze uitdaging. Samen ontwikkelen we een oplossing voor uw product of proces. Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technische tekeningen worden nieuwe producten in een korte periode gerealiseerd.
Be new

Be new

Concepten die compleet nieuw zijn tot in productie proces aan toe. Zoals deze bassinbol. Bassinbollen worden normaal gezien via blowmold of ultrasoon lassen hol gemaakt. Bij dit innovatieve proces komen de holle ballen direct uit de spuitgietmachine. Dit moet een stabiel productieproces maar ook eindproduct creëren. Dit wordt gedaan door een tweede injectieproces tijdens de cyclus na repositionering. Het proces is theoretisch kloppend en bij interesse gaan wij de uitdaging aan om het ook in de praktijk zo te produceren. Want op dit ogenblik is dit alleen nog maar op papier bestaand idee.

Bassinbollen houden het zonlicht bij het water in het bassin weg waardoor de waterkwaliteit beter blijft en ook de verdamping van water zou worden geremd wat in deze hete droge zomers een positieve functionaliteit is

Publicatiedatum: 21-2-2024