en-USnl-NLde-DEfr-FRes-ES

Beekenkamp Verpakkingen ontwikkelt nieuwe moerplanten bak

Beekenkamp Verpakkingen ontwikkelt nieuwe moerplanten bak

Vanuit de praktijk hebben wij de vraag gekregen of we een standaard afmeting moerplanten bak (320-360 mm) konden aanpassen. In nauw overleg hebben we gekeken welke wensen er waren en welke mogelijkheden wij konden bieden. Het resultaat is een aangepaste hoogte (150 mm). Dit is 20 mm lager dan de bestaande bakken. De ervaring heeft geleerd dat de bestaande bakken niet volledig gevuld konden worden, daarom is er gekozen voor een lagere substraathoogte. Door de kleinere inhoud is de teelt veel beter stuurbaar en kan er hierdoor bespaart worden op substraat, meststoffen en arbeid. Wanneer de bakken na de teelt gestoomd (ontsmet) worden bereikt de bak eerder de gewenste temperatuur waardoor ook hier kosten bespaart blijven.

De dikte van de wanden is minimaal gelijk aan of dikker dan bestaande bakken om een lange levensduur te kunnen garanderen. De robuuste omgeslagen rand is iets verlaagd waardoor er meer bakken op een pallet en daardoor meer in een container gaan. Dit brengt de transportkosten per bak omlaag.

De onderzijde van de bak is zo aangepast dat de bak zowel in de lengte als in de breedte gefixeerd geplaatst kan worden op een draingoot. Hierdoor kan 100% van het drainwater worden opgevangen.

Er is een wijziging in de bodem en drainopeningen aangebracht waardoor er een gelijkmatige drain richting alle zijden is ontstaan. Dit resulteert in een uniformer wortelklimaat in de bak.

De nieuwe moerplantenbak wordt geproduceerd van duurzaam PP. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden. Klik hier om een offerte aan te vragen.

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen Schrijf je in
Be creative

Be creative

Val op! Kies uw eigen kleur en bedrukking.

- Bedrukking mogelijk in kleur of reliëfbedrukking
- Ruime keuze uit meer dan 24 productiekleuren
Be innovative

Be innovative

Verras de markt met uw unieke spuitgiet verpakking! Eigen idee? Uw idee is onze uitdaging. Samen ontwikkelen we een oplossing voor uw product of proces. Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technische tekeningen worden nieuwe producten in een korte periode gerealiseerd.
Be new

Be new

Concepten die compleet nieuw zijn tot in productie proces aan toe. Zoals deze bassinbol. Bassinbollen worden normaal gezien via blowmold of ultrasoon lassen hol gemaakt. Bij dit innovatieve proces komen de holle ballen direct uit de spuitgietmachine. Dit moet een stabiel productieproces maar ook eindproduct creëren. Dit wordt gedaan door een tweede injectieproces tijdens de cyclus na repositionering. Het proces is theoretisch kloppend en bij interesse gaan wij de uitdaging aan om het ook in de praktijk zo te produceren. Want op dit ogenblik is dit alleen nog maar op papier bestaand idee.

Bassinbollen houden het zonlicht bij het water in het bassin weg waardoor de waterkwaliteit beter blijft en ook de verdamping van water zou worden geremd wat in deze hete droge zomers een positieve functionaliteit is

Publicatiedatum: 21-2-2024